Der er gået to uger siden, jeg startede gæring om 2009-årgangen. Seksten gallons af Barbera, Sangiovese og Sauvignon Blanc har været sprudlende væk og er nu klar til at blive plaget i engangsflasker til bulk-aging. Jeg tog alvor aflæsninger og Barbera var 0,998, Sangiovese var 1,000 og Sauvignon Blanc var 0,998. Hvis du læser min forklaring af vægtfylde i mit sidste indlæg, kan du spørge, hvordan tyngdekraften kunne ende under 1,000, hvis per definition, når alt det sukker, der forbruges, og der er ikke flere opløste faste stoffer, bør Hydrometer kun måle vandet i vin. Det er hovedsageligt fordi alkoholen ikke har præcis den samme tyngdekraft som vand. Faktisk har nogle højere alkoholer gravities lavere end 1, som dråber grovhed læsning af vinen. Jeg er ikke kemiker, men det er min forståelse, baseret på hvad jeg har læst om emnet. Under alle omstændigheder har denne vin, gærede til tørhed og gæring er færdig!
Vinen, som vil sidde i engangsflasker til flere måneder for at afklare og stabilisere. Jeg har tilføjet nogle bentonit til vinen, som er raffineret ler. Proteinerne i vinen, som vil binde med bentonit og uklarhed vil falde ud af vinen.
Med balloner næsten fyldt, jeg ofrede et par flasker i Alicante vin fra sidste år til at supplere de flasker. Du ønsker ikke en luftspalte i balloner, som kan oxidere vinen, og du får flasken tilbage i et par måneder, når du flasken.
Et par mere rackings og et par måneder på ældning og vi vil være klar til aftapning!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar